Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshops

18 januari @ 11:00 - 15:30

Sieraden maken, Etsen, Stilleven tekenen/schilderen

Workshop Sieraden maken uit Zilver. Aanbieder: Marita Nijdam
Ruimte: atelier van Riet Blüm.

Graag wil ik een workshop aanbieden waarbij je naar eigen ontwerp een zilveren ring of hanger maakt. Je zult wat moeten zagen, vijlen, schuren en polijsten. Afhankelijk van het ontwerp zal er ook gesoldeerd moeten worden. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Marita Nijdam

Workshop Stilleven. Aanbieder: Bea Farenhorst. Ruimte: Schildersatelier.

In de ruimte met het beste licht (het schilderslokaal) bouw ik een hoog, opgestapeld stilleven van allerlei curiosa, zoals: schedels, bloemen, rare dingen, schoenen, noem maar op.
Dit stilleven kan aan alle kanten bekeken worden en de deelnemers zoeken d.m.v. een diaraampje of kartonnetje met rechthoekje uitgesneden een voor hun mooie compositie uit, wat vervolgens getekend kan worden.

Ieder neemt z’n eigen materiaal mee, schetsblokje (geen grote vellen), potlood, krijt etc. en een plankje voor op schoot, dus er kunnen een heleboel stoelen omheen staan en geen schildersezels. Dus de ruimte leeg, in het midden een groot stilleven.
Ook kan men aanschuiven, van plaats veranderen of weggaan, maakt niet uit, we kunnen het b.v. een “inloop- tekenworkshop” noemen. Er mag alleen niet aan het stilleven gerommeld worden, en ik geef verder geen aanwijzingen, misschien alleen hoe zo’n “zoekertje” werkt.
Als er animo is kunnen we er ook nog een groepstentoonstelling van maken, die alleen over tekenen gaat. Bijvoorbeeld in het gezondheidscentrum. Tekeningen kunnen ook thuis verder uitgewerkt worden in pen of krijt, fineliner, maar klein formaat schetsjes is ook heel leuk!
De deelnemers kunnen foto’s van het stilleven maken, zodat ze er thuis naar kunnen kijken. Er kunnen een paar foto’s bij de expositie hangen, nou ja……van die dingen.

Bea Farenhorst

Workshop droge naald op Vikunyl (Cellon) of etsen op zink. Aanbieder: Reinier Gadellaa
Ruimte: In de “natte” ruimte.

Voor dit doel stationeer ik mijn eenvoudige pers weer in deze ruimte en zorg ik voor de nodige materialen, het papier, de inkt en de gereedschappen. Je kunt werken aan een “droge naald” op vikunyl of aan een droge naald op zink of aan een zinkets.
Het is uiteraard mogelijk om je werk te drukken. Omdat deze techniek best wat tijd in beslag neemt is het echt nodig om om 11.00 uur te starten. Drukken doen we op de pers. Experimenten met verschillende aanvullende technieken en kleuren zijn mogelijk. Hier kan ik je bij adviseren.

Daarnaast is er een combinatie te maken te maken met de activiteit van Bea (hierboven) door daar te schetsen en de schets uit te werken als een droge naald of ets in deze workshop. Max. aantal deelnemers aan deze workshop is 8.

Reinier Gadellaa

Gegevens

Datum:
18 januari
Tijd:
11:00 - 15:30