Evenementen voor leden

19 januari 2019

Op zaterdag 19 januari hielden we onze traditionele – ook dit jaar weer goed bezochte – Nieuwjaarsbijeenkomst voor Leden in het Kunstgebouw te Muiden. De laatste jaren is niet alleen meer de lunch of de borrel en het gezellig samenzijn het doel, maar plannen we daarnaast workshops voor leden, georganiseerd door leden. In deze workshops proberen we een discipline uit onze verschillende kunstzinnige werkvelden in het zonnetje te zetten, een (bijna vergeten) ambacht of een techniek die men niet dagelijks toepast, maar die de moeite waard is om onderhouden te worden.

Deze zaterdag stonden het vervaardigen van een droge naald op Vikunyl en het beeldhouwen in speksteen centraal. Riet Blum verzorgde de workshop beeldhouwen en Reinier Gadellaa de workshop Droge naald op Vikunyl. (Transparante pvc plaat). Voor de borrel na afloop en de lunch als inleiding tekenden Anja Terpstra, Jacqueline Snoek en onze voorzitter Jaap Koster.

Zie hieronder een kleine presentatie in beeld van de workshop “droge naald op vikunyl” en enkele resultaten van zowel de droge naald als de speksteenworkshop. (januari 2019)