Evenementen voor leden

13 januari 2024Jaarvergadering en Workshops.

Na enkele jaren van afwezigheid (Corona-periode o.a.) was het weer mogelijk een Jaarvergadering met Nieuwjaarsborrel te organiseren gekoppeld aan “Workshops” voor de leden in ons gebouw te Muiden.

Niet alleen de lunch of de borrel en het gezellig samenzijn zijn ons doel, maar we plannen workshops voor leden, georganiseerd door leden. In deze workshops proberen we een discipline uit onze verschillende kunstzinnige werkvelden in het zonnetje te zetten: een (bijna vergeten) ambacht of een techniek die men niet dagelijks toepast, maar die de moeite waard is om onderhouden te worden.

Deze keer stonden twee thema’s centraal: Boetseren in was – als basis voor het gieten van een bronzen beeld(je)- en het tekenen naar Model. Was boetseren werd verzorgd door ons lid Marja Thijssen (beeldhouwer, keramist) en Modeltekenen door Bea Fahrenhorst (schilderijen en grafiek). De lunch en alle natjes en droogjes werden verzorgd door de bestuursleden. (Riet Blüm, Jacqueline Snoek, Jos Glansbeek) en Bas Holzhaus. Hieronder enkele impressies van de workshops.

Uit het archief:

18 januari 2020

Op zaterdag 18 januari hielden we onze traditionele – ook dit jaar weer goed bezochte – Nieuwjaarsbijeenkomst voor Leden in het Kunstgebouw te Muiden. De laatste jaren is niet alleen meer de lunch of de borrel en het gezellig samenzijn het doel, maar plannen we daarnaast workshops voor leden, georganiseerd door leden. In deze workshops proberen we een discipline uit onze verschillende kunstzinnige werkvelden in het zonnetje te zetten, een (bijna vergeten) ambacht of een techniek die men niet dagelijks toepast, maar die de moeite waard is om onderhouden te worden.

Deze zaterdag konden de leden kiezen uit drie workshops: sieraden maken uit zilver onder leiding van (edelsmid) lid Marita Nijdam. Het werken aan een stilleven op basis van een voor deze gelegenheid gemaakt opstelling met “rariteiten” en gevonden voorwerpen door Bea Fahrenhorst. En al voor het derde jaar – een workshop etsen op zink of een droge naald te vervaardigen op vikunyl. We mochten ons verheugen in een grote opkomst en een hartverwarmend enthousiasme bij de deelnemers. Voor de koffie en de thee, de borrel na afloop en de lunch tussen de middag tekenden Riet Blum, Jacqueline Snoek en onze voorzitter Jaap Koster.

Zie hieronder een kleine presentatie in beeld van de drie workshops