Kunststad Muiden

Op deze pagina vindt u de activiteiten en aankondigingen uit een samenwerkingsproject van leden en “externen” uit de stad Muiden.

Click om naar de site te gaan


Muider kunstenaars en partners lanceren een nieuw initiatief om kunst onder de aandacht te brengen: Kunststad Muiden. Elke eerste zondag van de maand zet een tiental kunstateliers, galeries en andere locaties in de Muider vesting de deuren open voor de kunstliefhebber. Tevens is er permanent de etalage annex winkelpand op Sluis 3 ingericht met “Fijne Kunstwaren” van deelnemende Kunstenaars. Elke dag van buiten te bekijken en hieronder in preview:

Fijne Kunstwaren

Kunststad Muiden biedt een gevarieerd palet aan kunst, van schilderijen en objecten tot beelden en sieraden. Uiteraard zijn de kunstenaars aanwezig om over hun werk te vertellen. Bovendien is er iedere maand werk van gastkunstenaars te zien. Ook het Muiderslot sluit aan met haar exposities. Zo ontstaat er een interessante kunstwandeling door Muiden, die natuurlijk prima te combineren is met een hapje of drankje in de gezellige Muider horeca.

Met ingang van 5 november 2023 is ook het Kunstcollectief bij “Kunststad Muiden” aangesloten.

De expositieruimtes in het eigen gebouw maken dan deel uit van de route.

Leden van het collectief zullen elkaar afwisselen als deelnemers


Volgende Kunststad Muiden op 5 mei 2024

Deze Expositiezondag zal ons nieuwe lid Lenie van der Struis deelnemen aan Kunststad Muiden in de expositieruimte van Riet Blüm in ons gebouw.


De overige ruimtes worden deze zondag ingenomen door “mensen met een beperking” van de Almeerse organisatie Expo Art Inside Out van de Home of Creation.

DE EXPO ART INSIDE OUT

In het pand The Home of Creation in Almere, is een academie gevestigd voor beeldende kunstvorming voor mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. In verschillende processen wordt de creativiteit van de deelnemers aangewakkerd. Dit uit zich in schilderen, beeldhouwen, confectie en veel meer….

www.expo-artinsideout.nl

Kunstcollectief Muiden-Muiderberg


Leden van het Kunstcollectief Muiden & Muiderberg die vaste deelnemers zijn aan Kunststad Muiden zijn:

(Via de eventuele links vindt u gedetailleerde info over het werk en de deelname)

Eric Karel

Riet Blüm

Monique Verzantvoort

Jacqueline Snoek

Bas Holzhaus

Anja Terpstra

Paul Kers

Voor gedetailleerde informatie over de locaties , deelnemers en gasten kies de link

Kunststad Muiden

Voor informatie over deelname aan het project neemt u contact op met

Eric Karel. (eric@erickarel.nl)